Bosses tävling – sommarläxan

Sandslott

Att bygga sandslott är inte så lätt som man skulle tro. Jag borde ha gjort detta när vi var i Ystad. Där finns många fina stränder men jag ville bygga sandslott norr om polcirkeln. Jo, det finns faktiskt också en hel del fina stränder i Nord Norge men varje gång vi hittade en sandstrand var vädret dåligt (och Australier är inte van vid att bygga sandslott när regnet öser ner). Var stränderna steniga, solen naturligtvis alltid tycktes skina. Då bestämde jag mig att bygga sandslott hemma i Australien. Tyvärr blev det inget av. Jo, vädret är fint, men det är vinter på södra halvklotet och det var ju en sommarläxa. 🙂

Selfie på fötterna i vattnet

P1090667

 

Det var roligt. Fötterna hamnade i Ishavet. Det var otroligt varmt (inte vattnet – det var iskallt 🙂 ). Det kändes svårt att tro att vi befann oss ovanför 71:e breddgraden. I bakgrund syns Slettnes Fyr, Norges nordligaste fyr.

Sten

P1080726

Stenen är lite ovanlig och kanske inte det Bosse hade tänkt sig men jag tyckte det var den snyggaste stenen jag hade sett på hela resan. Jag hittade den bredvid en vacker vandringsled längs Vojmån utanför Kittelfjäll (Västerbotten). Det fanns många sagofigurer och djur gjord av sten placerade längs vandringsleden som kallades för Sagostigen.

 

5 reaktioner på ”Bosses tävling – sommarläxan

  1. Jag borde skrivit ”Vinterläxa” till dig. 🙂 Stenen var gullig. Mycket härlig selfie på ”dina fötter”. 😉 Domaren har åtta skrattrynkor i pannan. Själv ska jag fortsätta mot andra halvlek i handbollsmatchen mellan Sverige och Sydkoreas damer.
    Kram Bosse

    Gilla

  2. Vad bra att du tyckte om stenen. Igår var det så kallt att det snöade i trakten (sådant brukar hända en gång på året) men jag missade chancen att bygga ”snöslott”. Hoppas att svenska damerna vann handbollsmatchen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s